JONGE VROUW ZWAARGEWOND AFGEVOERD NAAR ZIEKENHUIS NA BOTSING MET RENNERS

Na afloop zat de wereldkampioen er wel compleet doorheen. “Het was overleven vandaag”, reageerde hij bij Sporza.  “Voor mij is het de zwaarste Ronde die ik heb gereden door de weersomstandigheden. De laatste twintig kilometer was bijna met de ogen toe naar de finish.”

“Ik zat zo kapot dat ik niet veel heb nagedacht”, vervolgde hij. “Die regen maakte de kasseiklimmetjes zo lastig. Vooral de Koppenberg. Boven had ik daar een mooie kloof, maar met de wind was het nog ver in mijn eentje. Ik reed zo hard als ik kon, maar de laatste tien kilometer was het vat wel af.”

Succes

Het verbaasde Van der Poel niet dat renners te voet stonden op de Koppenberg. “Het was heel moeilijk om daar een goede tred naar boven te vinden. Ik moet de ploeg bedanken. Ik had gezegd dat ik op de Koppenberg het verschil wilde maken. Op de tweede keer Kwaremont had ik echt doorgetrokken, maar ik had daar het goede gevoel niet meer. Gelukkig vond ik dat nog terug.”

“Mijn seizoen is nu al een succes door in de regenboogtrui de Ronde te winnen. Het is een droom die uitkomt. Ik kan nog niet aan Roubaix denken op dit moment, want ik ben helemaal naar de kloten. Het is een van de zwaarste race die ik ooit heb gedaan.”

Het bericht Jonge vrouw zwaargewond afgevoerd naar ziekenhuis na botsing met renners verscheen eerst op Wieler Revue.

2024-03-31T13:15:58Z dg43tfdfdgfd